www.boswachtersblog.nl/ Texel

Goede berichten

14 februari 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Na recente berichten over een vervuilende hangplek in Het Krimbos en crossende auto’s in de duinen positieve berichten. Het is een Cocksdorper gelukt contact te krijgen met de jongeren die met oud meubilair het bos aan het vervuilen zijn. Ze hebben toegezegd de spullen weer terug te brengen naar de vuilniscontainer waar ze de spullen uitgehaald hebben.

Gisteren heb ik ook een gesprek gehad met een Koger die 8 maart een vuilruimactie wil organiseren in de bosrand langs de Ruijslaan. Hij heeft al contact gelegd met de Lubertischool en anderen en weet binnenkort of dit gaat lukken. Voor ons goede berichten en misschien een geruststelling voor de lezer van het weblog die zich zorgen ging maken over de aard van de Texelse bevolking. De eerste aanmeldingen voor de vuilruimactie in De Slufter op 9 maart zijn al binnen voordat deze actie echt is aangekondigd. Voor de begeleiding van deze actie is al door diverse mensen hulp toegezegd.

Ook zijn er met de Waddenruiters en de menvereniging Wad en Duin afspraken gemaakt voor hulp bij het onderhouden van de ruiterpaden op 2 maart. En vanochtend helpt een groep vrijwilligers bij het onderhoud in de Noorderkooi, het relict van een eendenkooi nabij Oosterend.

 Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog