www.boswachtersblog.nl/ Texel

Haardhoutdag Staatsbosbeheer op Texel verloopt voorspoedig

2 maart 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]De haardhoutdag van Staatsbosbeheer op Texel loopt gesmeerd. Alleen bij de start was er spraken van een behoorlijke wachtrij. Maar wel van mensen die al lang voor het aanvangtijdstip van 8.30 op het parkeerterrein aan het Mienterglopslag bij De Koog aanwezig waren. Met de kraan lade Marc Kooiman laadde de wagens zo snel vol dat de wachttijd binnen de kortste keren tot een minimum beperkt was. Ondertussen is 75% van de 150 ton loofhout die beschikbaar was al van eigenaar verwisseld, voor € 40, – per gestapelde m3.

Het loofhout komt grotendeels uit gebieden van Staatsbosbeheer in de Wieringermeer en Noordoostpolder. Mensen die Texel loofhout wilden of bij nader inzien toch niet willen zagen en kloven kunnen terecht bij Patrick Brokke. Die bood elzenhout uit het Krimbos aan. Kraakman Reyneveld BV laat zien wat ze op gebied van motorzagen en kloofmachines aanbieden. Het laden, meten en afrekening verloopt in gemoedelijke sfeer dankzij de vrijwillige medewerking van alle begeleiders. De meeste klanten hadden zich goed voorbereid en beschikten over goede aanhangwagens. Mensen met een kleine aanhanger maakten wat meer ritjes. Naast deze 150 ton, heeft Staatsbosbeheer ook 404 ton loofhout per vrachtwagen afgeleverd. Ook is nog 120 ton naaldhout voor brandhout verkocht.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog