www.boswachtersblog.nl/ Texel

Hooglander als deelnemer in een Paasspel?

31 maart 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_4258Vraag aan de boswachter: is dit een nieuw soort duinmonster? Nee dit is een deelnemer aan een Paasspel die geen afstand kan doen van de doornenkroon. Dit leverde een mooi plaatje op voor Hanneke Roeper.

Zoekend naar vers groen in de beschutting van een braamstruweel heeft deze Schotse hooglander zich zelf aan versiering geholpen. De Schotse Hooglanders in De Bollekamer en De Geul op Texel krijgen ondanks de witte paasdagen  gewoon hun kalfjes. Vanaf de rondwandelingen van Staatsbosbeheer zijn ze met een beetje geluk te zien. Geniet van een afstandje, ook koeien moeders beschermen hun kroost tegen opdringerige vreemden. Houdt uw hond aan de lijn. Ook wanneer er geen koeien in de buurt zijn, de broedvogels worden zeker met dit weer niet geholpen wanneer een struinende hond ze van het nest afjaagt.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog