www.boswachtersblog.nl/ Texel

Bij hitte oppassen op beton(tegel) fietspaden

25 juli 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC
Bij tropische temperaturen kan beton zover uitzetten dat tegels of betonplaten omhoog komen, er kunnen dan hobbels in fietspaden ontstaan. Vooral hinderlijk voor mensen die op hoge snelheid rijden, die onder deze omstandigheden extra moeten oppassen. In betonfietspaden worden gleuven gezaagd om deze uitzetting op te kunnen vangen, die worden voor normale omstandigheden opgevuld met materiaal dat zachter is dan beton. In het nieuwe fietspad door de Eierlandse Duinen heeft Staatsbosbeheer meer van deze gleuven laten aanbrengen dan gebruikelijk. Evengoed kwamen op twee plaatsen de platen op de warmste momenten toch omhoog. De plekken zijn met waarschuwingslint gemarkeerd. Bij het iets minder warme weer van gisteren lag het fietspad er weer goed bij, vandaag kan de temperatuur zo oplopen dat er weer reden is om extra op te passen. De aannemer zal hier nog extra voorzieningen aanbrengen, dit valt onder de garantie op het pad. Ook in betontegelpaden kunnen deze problemen voorkomen. De boswachters van Staatsbosbeheer houden dit in de gaten en herstellen de schade zo snel mogelijk. U kunt helpen door problemen te melden via 0222-312228.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog