www.boswachtersblog.nl/ Texel

Bank in De Dennen vernield, rustpunt minder in het bos

7 oktober 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

vernielde bank tx100Vanochtend trof een boswachter van Staatsbosbeheer bij een controle ronde in De Dennen op Texel een vernielde bank aan. Langs de Martjesweg, vlak bij de Ploeglanderweg bleek een betonnen poot van bank TX 100 vernield te zijn. Staatsbosbeheer zal de vernielde bank verwijderen. Voorlopig hebben onze gasten dus een rustpunt minder in het bos. Gelukkig zijn er regelmatig mensen die ter herinnering een bank willen plaatsen, we hopen dat er via deze weg binnenkort weer een bank geplaatst kan worden.
Banken in het Nationaal Park Duinen van Texel zijn niet alleen rustpunten, maar ook oriëntatiepunten voor eventuele hulpverlening. Wanneer iemand hulp nodig heeft via de regionale meldkamer dan kan via de code op de bank ( in dit geval TX 100) snel duidelijk worden gemaakt waar die hulp nodig is.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Affodil
    19 oktober 2013 om 03:04

    Je vraagt je af: wat is er de lol van om iets stuk te maken? Het gaat alleszins mijn verstand te boven.

    Los daarvan: ik had geen idee dat die bankencodes als oriëntatiepunt konden gebruikt worden. Weer iets nuttigs geleerd, al hoop ik het bij onze (hopelijk nog talrijke) vakanties op Texel niet nodig te hebben.

    • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
      19 oktober 2013 om 15:44

      Ik hoop dat ook, ze zijn overigens ook te gebruiken bij speurtochten. Fotot Combi Texel heeft overigens aangeboden om een nieuwe bank te laten plaatsen

    • Affodil
      19 oktober 2013 om 20:10

      Super!

  • Els ten Napel
    7 oktober 2013 om 16:50

    Jammer dat er geen geld is voor reparatie. Er zijn dagen dat ik van bankje naar bankje loop, echt belangrijk die dingen!

    • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
      8 oktober 2013 om 08:09

      Het bankje was al te oud voor reparatie. We krijgen gelyukkig regelmatig vragen van mensen die een bank willen laten plaatsen. Deze locatie zal dan van harte worden aanbevolen.

  • Patrrcia Andersen
    7 oktober 2013 om 12:53

    Van de foto krijg ik het idee dat de bank nog (makkelijk) gerepareerd kan worden, dat is volgens mij wel zo duurzaam… Groet, Patricia

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog