www.boswachtersblog.nl/ Texel

Extra water door de storm gaf kleine versnelling aan verloop van De Slufter op Texel.

29 oktober 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]
Het verlopen van De Slufter naar het zuiden ging gisteren door de storm iets sneller dan de laatste weken. De punt die uit de zuidelijke stuifdijk bij de monding van De Slufter is gesneden is een meter of vijf grote geworden. Er bleef vandaag ook bij hoogwater weer een strook over waarlangs je van uit De Slufter naar het strand kan of omgekeerd. De verwachting is dat de komende dagen het water niet aan het duin zal knagen, eerst zal de geul weer naar het duin moeten kruipen. De lengte van deze stuifdijk is door het schuine verloop van de kreek overigens nog nauwelijks minder geworden, wel is het zandvolume afgenomen. Ook in De Slufter heeft het zeewater duinen opnieuw gemodelleerd. In De Slufterbollen binnen het struingebied is dit voor de oplettende wandelaar goed te zien.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • pwisniewskiphotographypeter
    31 oktober 2013 om 14:08

    altijd mooi de slufter……….

  • Wim Bos
    29 oktober 2013 om 19:00

    Vorige week de Slufter van dichtbij gezien,tijdens mijn bezoek ,en dacht het veranderd steeds weer,na de storm is het behoorlijk veranderd.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog