www.boswachtersblog.nl/ Texel

Veel mensen genieten 2e Kerstdag van een wandeling door De Slufter op Texel

26 december 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]

Het zachte weer is voor velen aanleiding voor een stevige wandeling door het Nationaal Park Duinen van Texel. Een van de meest bezochte gebieden is De Slufter. Over al is nog goed te zien hoe hoog het water stond tijdens de Sinterklaasstorm. Bij de monding van De Slufter is goed te zien dat de stormen ook veel zand hebben verplaatst. Op de zandtong bij de kop van het duin zijn rond aangespoelde helm en zeewier zijn duintjes aan het ontstaan, die tijdens de laatste storm door water en wind weer zijn verbouwd. Een enkeling probeerde de kreek nog door te waden. Maar het was net hoogwater en te ver van zee om van de drempel te profiteren, reden om het voornemen maar niet door te zetten. Op het eiland net in De Slufter zat een grote groep vogels te rusten, op het water maakte een mannetje eidereend al baltsgeluiden. De hoge temperatuur dit hem mogelijk al aan het voorjaar denken.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog