www.boswachtersblog.nl/ Texel

Slag over de Mient op Texel op Texel is geel verkleurd

11 februari 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Het Slag over de Mient in de Bollekamer is nu met geel gemarkeerd en niet meer met groen. Dit betekend dat dit nu wandelpad het hele jaar beschikbaar is voor wandelaars. Staatsbosbeheer heeft ongeveer 180 kilometer wandelpad, daarvan is 10% tijdens het broedseizoen gesloten om broedvogels die niet dicht bij een pad willen broeden voldoende ruimte te geven . Deze paden worden met groen gemarkeerd.

Afgelopen winter zijn door Staatsbosbeheer de broedvogelgegevens geanalyseerd om te kijken of deze regeling nog aansloot op het gebruik van de duinen als broedgebied. Voor één van deze paden bleek dit niet het geval te zijn, sluiting van dit pad helpt niet meer om het broedsucces in dit gebied te vergroten. Daarom is de groene markering van dit pad vervangen door de gele voor paden die het hele jaar beschikbaar zijn. (De ook altijd beschikbare rondwandelingen zijn met blauw gemarkeerd.) Mensen die van uit De Hoorn gaan wandelen hebben hier door nu het hele jaar een aantrekkelijke verbinding met de twee rondwandelingen in de Bollekamer.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog