www.boswachtersblog.nl/ Texel

Succesvolle schoonmaakactie in bossen rond De Koog met Lubertischool en Opduin op Texel

14 maart 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]

Vrijdag 14 maart hebben 80 leerlingen van de Lubertischool in De Koog de bossen rond hun woonplaats van zwerfvuil ontdaan. Wethouder Hennie Huisman verzorgde de aftrap van deze actie door de kinderen toe te spreken en aan te moedigen. De actie is georganiseerd door Robert Sickman medewerker van Hotel Opduin in samenwerking met Staatsbosbeheer. Er is 240 kilo zwerfvuil uit de bossen gehaald.

Onder begeleiding van leerkrachten, ouders en boswachter gingen de leerlingen per klas naar een eigen deel van het bos. Kruipend tussen bomen en struiken zijn plasticzakken, lege flessen en nog veel meer verschillende voorwerpen die niet in het bos thuishoren verzameld. Bijzonder voorwerpen die gevonden zijn waren: een glazen champagneglas (heel), een vol flesje bier (over datum), ondergoed en in plastic verpakte hondenpoep. Deze hondenbezitter hebben het in ieder geval half begrepen. Hondenpoep moet worden opgeruimd op plekken waar mensen mogen lopen, maar verpakt het bos in gooien is vervolgens niet de bedoeling. Al met al is er enthousiast stevig doorgewerkt. Met tot slot een aangenaam verpozen op het terras van Opduin onder genot van warme chocomel met slagroom en wat snoep. Hopenlijk helpen de bezoekers deze bossen verder schoon te houden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog