www.boswachtersblog.nl/ Texel

Gebied Torentuintjes Texel nu nog aantrekkelijke voor vogelspotters

12 augustus 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_0186
In samenwerking met het Vogelinformatiecentrum Texel en Vogelwerkgroep Texel heeft Staatsbosbeheer het gebied bij de Torentuintjes in de Eierlandse Duinen nog aantrekkelijker laten maken voor vogelspotters. Plaatselijk is een deel van de verbossing verwijderd door Marc Kooiman, zodat er meer bosrand is ontstaan die langs trekkende vogels kunnen gebruiken om te rusten en voedsel te zoeken. Dit is om zo’n manier gedaan dat zoveel mogelijk van deze randen vanaf het wandelpad goed te bekijken is zonder de vogels te storen. Bij het verwijderen van struweel zijn vooral Amerikaanse vogelkers en bottelroos verwijderd, geïmporteerde soorten die de oorspronkelijke flora kunnen verdringen. De leden van de Vogelwerkgroep gaan er voor zorgen dat de nu opengemaakte plekken open blijven.

Bij de Torentuintjes worden regelmatig zeldzame trekvogels gezien. Zo is er vandaag een sperwergrasmus gezien. Het is één van de eerste bosjes die trekvogels vanuit het noorden op Texel tegen komen. Bovendien is de weg vlakbij en is het gebied vanaf het wandelpad goed te overzien. Dus een ideale plek om trekkende vogels te bekijken, waarbij ook veel te genieten valt van soorten die hier in grote aantallen voorbij komen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Gerhard Juliana
  12 augustus 2014 om 12:16

  Liep er Eergisteren langs en vroeg me al af : Waarom ?
  Nu het antwoord kwam ongevraagd al snel !
  Ben benieuwd hoe t idee nu uitpakt . Zou heel mooi zijn .!.
  Gerhard op Texel

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog