www.boswachtersblog.nl/ Texel

Jozefschool Texel helpt Staatsbosbeheer met schoonmaak in De Slufter

19 september 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vanochtend hebben leerlingen van de Jozefschool in Den Burg zwerfvuil verzameld in De Slufter en zo een deel van het Nationaal Park Duinen van Texel schoongemaakt. De actie is een initiatief van AquaTX, in samenwerking met Nationaal Park Duinen van Texel, de Texelse basisscholen, Staatsbosbeheer en TexelTours. Als op het veldwerk is door Ecomare een lesprogramma ontwikkeld dat is gericht op drinkwater, flora en fauna in het nationaal park en de gevolgen van afval in de natuur.

De schoonmaakactie houdt direct verband met de beeldende leerlijn van Artex en het project ‘Kunst in de klas’, dat wordt verzorgd door kunstenaar Maurice Christo van Meijel uit De Koog. Voor het thema van dit jaar ‘Ruimtelijk Vormgeven’ gaat hij met de leerlingen een kunstwerk maken van afval.

Staatsbosbeheer is blij met deze hulp. Iedereen kan helpen Texel schoner te maken door, al is het maar één stuk zwerfvuil per keer mee naar huis te nemen. Langs het strand kan aanspoelsel gebruikt worden om de Nepthunisen te versieren, de gemeente Texel haalt regelmatig op deze punten verzameld zwerfvuil op.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Wim H Bos.
    19 september 2014 om 15:15
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog