www.boswachtersblog.nl/ Texel

Geslaagde testrit SIGT naar drempelvrij uitzichtpunt Loodsmansduin op Texel

18 oktober 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel
(c) Bart Witte
(c) Bart Witte

Vrijdagmiddag maakten Dirk Westerlaken en Gelein Jansen namens SIGT (Stichting Integratie Gehandicapten Texel) een testrit per scootmobiel over de nieuwe drempelvrije toegang naar het uitzichtpunt rond de commandopost van het monument Batterij Den Hoorn op het Loodsmansduin. Ze deden dit op verzoek van Bart Witte van Staatsbosbeheer die projectleider is van dit project van Stichting Loosden Den Hoorn. Door het verleggen van het Slag langs Loodsmansduin kon de trap naar het uitkijkpunt vervangen worden door een pad. De heren waren blij dat ze na 50 jaar weer eens op dit uitkijkpunt op het op een na hoogste duin (24,3m) van Texel konden komen. Tijdens het bezoek is ook overlegd over de manier waarop het tijdelijk klaphek in het pad vervangen kan worden door een definitieve voorziening. Die moet er voor zorgen dat de grazers in de duinen blijven, mensen in een scootmobiel zo makkelijk mogelijk het hek kunnen passeren en fietsers in de gaten hebben dat het pad een wandelpad is.

In november moet de hele inrichting klaar zijn en organiseert Stichting Loodsen Den Hoorn een opening. Voor Staatsbosbeheer betekend het dat het wensenlijstje voor de verbetering van de toegankelijkheid van recreatieve voorzieningen is afgerond. Wat rest is de uitdaging om wat gerealiseerd is in stand te houden en op detailpunten te verbeteren.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Blewbird
    19 oktober 2014 om 10:22

    De opgave om een hek te ontwerpen dat de een toelaat en de ander doet afstappen is wel een ‘uitdaging’. Als het lukt is deze vast ook bruikbaar in andere situaties. Het uitzicht daarboven is fenomenaal en iedereen die dat wil moet er van kunnen genieten. Maar Loodsmansduin een recreatieve voorziening te noemen vind ik nogal eenzijdig en doet afbreuk aan het ‘monumentale’ karakter, als herinnering aan een tijd die niemand terug wil.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog