www.boswachtersblog.nl/ Texel

Storm in De Slufter op Texel

22 oktober 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Tijdens het ochtend gloren stond van ochtend het water in De Slufter op zijn hoogst, het evenaarde de waterstand van 6 december 2013. Het is bijzonder dat binnen een jaar het water twee keer zo hoog komt te staan. Een vers vloedmerk, alles wat in zee dreef en aanspoelt laat ook late bezoekers goed zien tot hoe hoog het water is gekomen. De koeien van duinboer Hans Stark die in De Slufter grazen hebben de nacht veilig en droog doorgebracht in de Bol van Dordrecht. Toen het water wat gezakt was liepen ze via het vloedmerk naar het noorden van De Slufter om daar in de duinen te gaan grazen. Het droog vallende vloedmerk is direct bevolkt door spreeuwen op zoek naar insecten en zaden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • De Slufter in Winter | Sari's Corner
    28 februari 2015 om 21:52

    […] lead to a complete flooding of the whole area (some pretty impressive pictures of that can be found here, text in Dutch).  That means a lot of plants that made the area green in late summer were now […]

  • Texel island nature reserve and stormy weather | Dear Kitty. Some blog
    22 oktober 2014 om 11:13

    […] Storm in the Slufter, October 2014: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog