www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vrijwillige vogelwachter in De Slufter op Texel, die bijzondere ervaring is nu mogelijk.

5 december 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_0817
Goed te horen dat je enthousiast bent om ook eens een weekje vogelwachter te zijn. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, het is een geweldige ervaring om in zo’n mooi natuurgebied te verblijven en de verschillende keten zijn een heerlijke plek om een tijdje in alle stilte van het gebied te kunnen genieten. Dit is de reactie die je krijgt na een mail naar: aanmelding.texel@oosterhoff.nl.

Vogelwachter in De Slufter
Staatsbosbeheer wil op Texel naar aanleiding van de positieve ervaringen op de Boschplaat Terschelling in De Slufter met vrijwillige vogelwachters gaan werken. Vrijwillige vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Zij zorgen ervoor dat meer mensen die De Slufter bezoeken vragen over het gebied en de soorten die er leven aan deskundigen kunnen stellen. Daarnaast houden de vogelwachters ook een oogje in het zeil en waarschuwen mensen die niet in de gaten hebben dat ze iets ondernemen wat de natuur of andere bezoekers kan schaden. Ook gaan de vogelwachters waarschijnlijk een deel van de broedvogelmonitoring verzorgen. Vrijwillige vogelwachters zijn mensen die het leuk vinden om hun kennis en liefde voor de natuur met anderen te delen. Buiten bijvoorbeeld bij het vogelkijkpunt bij het Diepe Gat maar ook via twitter @de_slufter. Heb jij interesse stuur dan een mail naar: aanmelden.texel@oosterhoff.nl.

Vrijwillige vogelwacht op Texel
Ook de collega’s van Natuurmonumenten starten met vrijwillige vogelwachters, bij De Schorren en Utopia. Vogels en mensen willen van de Wadden genieten. Met een beetje passen en meten kan dat goed samengaan. Frank Oosterhoff en Addo van der Eijk coördineren net als op de Boschplaat de inzet van de vrijwillige vogelwachters op Texel.

Ervaringen op de Boschplaat van de afgelopen jaren kan je terugvinden op de social media. Beleef het mee via twitter @de_boschplaat http://www.twitter.com/de_boschplaat of via de facebook pagina www.facebook.com/boschplaat

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • W.H.Bos
  12 december 2014 om 17:18

  Moet nog een paar jaartjes wachtten , voor ik die vacature kan in vullen,lijkt me wel wat.

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   13 december 2014 om 16:48

   Wanneer het net zo goed gaat lopen als op Terschelling, maar op tijd een plek op de wachtlijst reserveren

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog