www.boswachtersblog.nl/ Texel

Uitkijkpunt Loodsmansduin op Texel nu drempelvrij toegankelijk

6 december 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Vanmiddag is het verlegde Slag langs Loodsmansduin in gebruik genomen. Met dit project van de Stichting Loodsen door het Landschap zijn in één klap een Loodsproject, een project uit het Verbeterplan Recreatieve Infrastructuur Nationaal Park Duinen van Texel en een wens van Staatsbosbeheer gerealiseerd. Drempelvrij betekent dat in het pad geen onnatuurlijke drempels meer zitten die het mensen in bijvoorbeeld een scootmobiel onmogelijk maken het pad te gebruiken. Staatsbosbeheer heeft als uitgangspunt dat bij aanleg en vernieuwing de toegang drempelvrij moet zijn. (In speciale gevallen wordt voor rolstoel toegankelijk gekozen.)

Bij de opening sprak Herman Riderinkhof, voorzitter van de stichting Loodsen door het Landschap en hij nodigde Dirk Westerlaken van SIGT (Stichting Integratie Gehandicapten Texel) uit het pad te openen. Onderweg onthulde Dirk Vinke van het Texelfonds banken die dit fonds geschonken heeft. Deze stichting bestaat dit jaar 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan schenkt het fonds Texelaars en toeristen twee banken langs dit pad. De bank is zo gemaakt dat er een scootmobiel naast kan staan. De banken zijn gemaakt door Novalishoeve.

Bart Witte van Staatsbosbeheer was in opdracht van de stichting projectleider. Bij de commandopost vertelde hij over het werk en de betrokken Texelse ondernemers; Tatenhove BV, Hans Zuidema en Uriot. Meer informatie over de Batterij Den Hoorn waarvan de commandopost op dit uitkijkpunt staat vindt u hier: http://staatsbosbeheertexel.wordpress.com/2013/09/12/batterij-den-hoorn-monumentaal-vestingwerk/

Staatsbosbeheer hoopt dat veel mensen van dit pad zullen genieten. De verlegging van het pad betekent overigens wel dat mensen die niet naar het uitkijkpunt willen, een iets langere en iets hoger door het duin lopen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog