www.boswachtersblog.nl/ Texel

Illegale autocrossers actief op De Hors

2 februari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel
foto (c) Sytske Dijksen
foto (c) Sytske Dijksen

Afgelopen weekend zijn illegale autocrossers actief geweest op De Hors en langs het strand. Daarbij is gereden in het zeer bijzondere gebied waar zich nieuwe duinen vormen. Een type duingebied dat dit Natura 2000 gebied zeer bijzonder maakt en beschermd is. Door deze crossactiviteiten wordt de ontwikkeling van dit gebied verstoord. Zee en wind beïnvloeden dit gebied sterk, extra intensieve verstoring door mensen kan de ontwikkeling hier negatief beïnvloeden. We hopen dat de daders zich snel bedenken en hier mee stoppen. Ook roept Staatsbosbeheer mensen die illegale crossactiviteiten zien gebeuren dit bij de politie te melden zodat surveillerende agenten kunnen ingrijpen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Blewbird
    3 februari 2015 om 21:10

    Wat een idioten! Ik hoop dat je aangifte hebt gedaan.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog