www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vuilruimen op De Hors op Texel leverde 10m3, dankzij veel hulp

26 oktober 2018 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Hors

Woensdag 24 oktober organiseerde Staatsbosbeheer voor het eerst een vuilruimactie waar iedereen zich voor kon aanmelden op De Hors. Ongeveer 80 mensen kwamen helpen en verzamelden tien m3 vuilnis. Veel vakantie vierende gezinnen genoten van het opruimen en maakten er een soort van competitie van. Het ging om van uit zee aangespoelde materialen zoals visnetten, trossen, jerrycans, een surfplank en heel veel draadjes. Bij elkaar een container vol. Na afloop zorgden de Mariniers voor soep als dank voor het schoonmaken in hun terrein. Waarschijnlijk gaan we deze succesvolle actie de komende jaren herhalen. Er zal voorlopig nog steeds opnieuw materiaal vanuit de zee worden aangevoerd. Alle mensen die woensdag en op andere dag hielpen De Hors schoon te houden hartelijk bedankt.

Foto's: boswachters Glenn van Ginkel en Kristian Kragt

Hors
Heel veel ruimte om af te zoeken
Hors
Zakken vol klein vuil zorgen voor een grote opruiming
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog