www.boswachtersblog.nl/ Texel

Natuureiland Texel 2015, weer mooier dan het vorige nummer

1 april 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vanmiddag heeft Monica Ralling coördinator Voorlichting en Educatie het eerste exemplaar van Natuureiland Texel editie 2015 overhandigd aan Han Lindeboom de voorzitter van het Nationaal Park Duinen van Texel. Het nummer wordt binnenkort op Texel huis aan huis verspreid en is dan ook op de boot, bij Ecomare, VVV, logiesverstrekkers en veel andere beschikbaar voor de gasten van Texel. Die vinden in het blad veel informatie over de natuur op en rond Texel, binnen en buiten het nationaal park en de mogelijkheden om in en van de natuur te genieten. Zo wordt er ingegaan op de mogelijkheden het nationaal park te beleven op de mountainbike en de medewerking aan de wens van Wielersport Texel om op Texel, deels in het nationaal park een 100km route te realiseren. Maar ook op de manier waarop door zonering de ruimte voor mensen die op verschillende manieren het nationaal park willen ervaren wordt verdeeld op een manier die ook de natuur de noodzakelijke ruimte geeft.
Staatsbosbeheer maakt deel uit van de redactie en heeft verschillende artikelen (mee)geschreven. Zoals het verhaal over De Slufter, het bijzonder gebied waarover ook Jochem Meijer in een interview spreekt. Ook het aanbod aan excursie van Staatsbosbeheer is in het blad opgenomen. Ik wens u dan ook veel les en kijk plezier.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog