www.boswachtersblog.nl/ Texel

IVN Amsterdam helpt bij schoonmaak De Hors

15 mei 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vanochtend heeft een groep leden van de IVN afdeling Amsterdam geholpen bij het schoonmaken van De Hors. 247 kg aangespoelde kunststof is van De Hors gehaald, sommige grote stukken moesten eerst worden vrij gespit en met de lier en door boswachter Rob Sier uit het zand worden getrokken. De Hors is een bijzonder natuurgebied in het Nationaal Park Duinen van Texel eigendom van Defensie en voor hen beheert door Staatsbosbeheer, de lunch werd dan ook door de Marien geleverd als dank voor de inspanningen. Er is vuilgeruimd op de strandvlakte en langs de rand van de duinen om te voorkomend dat er broedvogels werden verstoord. Uiteraard is er ook afstand gehouden van de schelpenbank waar dwergsterns aanstalten maken om er te gaan nestelen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog