www.boswachtersblog.nl/ Texel

Volop te zien op De Hors en de Horspolders in @NPTexel, houdt afstand van strandbroeders

24 mei 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Er is weer veel te zien tijdens een wandeling door de Horspolders en op De Hors in het Nationaal Park Duinen van Texel. De gele lis komt in bloei en wordt dankbaar bezocht door hommels die stuifmeel en nectar verzamelen en daarbij voor de bestuiving zorgen.In de duinen komen steeds meer planten in bloei, meidoorn, dauwbraam, rode klaver, muizenoortje, rolklaver, lathyruswikke, duinroosje en nog veel meer. Andere soorten zijn nog niet zover, maar beginnen al wel te groeien, waaronder zeldzame soorten als zeewolfsmelk, zeepostelein, parnassia en wintergroen. Op De Hors hebben al 30-40 paar dwergsterns een nest. De kolonie is afgezet, door hier met een boog omheen te lopen geeft u ze de noodzakelijke rust. Ook op andere plekken op De Hors kunnen strandbroeders actief zijn, naast de dwergstern bijvoorbeeld bontbekplevier en scholekster. Alle reden om honden goed aan de lijn te houden en niet door schelpenbanken te lopen of plekken met veel schelpen op het zand. Dat zijn de plekken waar ze hun nest kunnen maken. De Hors en andere stukken strand zijn groot genoeg om strandbroeders en wandelaars alle ruimte te geven. Waarschijnlijk komt er regelmatig een vlucht lepelaars over. En zeker is dat er een onhollands landschap is om van te genieten, veel echte wildernis op De Hors.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Blewbird
    25 mei 2015 om 17:44

    Een van de mooiste plekken ter wereld!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog