www.boswachtersblog.nl/ Texel

Ze zijn schattig die hooglander kalfjes in de Duinen van Texel, maar bekijk en fotografeer ze op afstand

8 februari 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

In de Bollekamer in Nationaal Park Duinen van Texel zijn de eerste jonge Schotse hooglanders weer geboren. Elke keer weer een pracht gezicht dat jonge spul. Als wandelaar in het gebied iets extra’s om van te genieten of fotograferen. Houdt wel afstand en kom niet tussen moeder en kind. Wanneer het kalf opeens toch schrikt en weg rent volgt de moeder ook en zou tegen je aan kunnen lopen. Voor een ‘portretfoto’ dus goed inzomen en afstand houden. Wij vinden het ook niet leuk als er zomaar een fotograaf op onze lip gaat zitten om een foto te maken.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • harry waterbase
    9 februari 2016 om 17:39

    wil je goede foto’s maken, dan moet je een relatie opbouwen met deze dieren. Dat doe je door elke dag die dieren te bezoeken. Na een poos zullen die dieren denken: ha, daar heb je die sukkel weer. Probeer een vast deel van het landschap te worden. Of gebruik een goede telelens van 600 mm.

  • Highland cattle calf born, video | Dear Kitty. Some blog
    8 februari 2016 om 19:50

    […] Highland calves on Texel island: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog