www.boswachtersblog.nl/ Texel

Slag naar Paal 6 vernoemd naar C.P. Harting

26 maart 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vandaag is een bord onthult waarmee het Slag naar Paal 6 is vernoemd naar ‘meneer Harting’, voormalig hoofd van de dienstkring Texel van Rijkswaterstaat. Het vernoemen van dit pad is een initiatief van de oude medewerkers van Rijkswaterstaat, Jaap Kreeft en Mart Zijm. Zij verkregen toestemming van de eigenaar Defensie om dit pad te vernoemen. Het bord is op verzoek van mevrouw Harting onthult door haar kinderen Janneke en Kees-Jaap.

Toen Harting begin jaren zestig op Texel begon waren de Horspolders al in ontwikkeling. Om het werk in het gebied beter mogelijk te maken liet hij het slag verharden. Halverwege de jaren zeventig liet hij Jaap Kreeft de volgende polder op De Hors aanleggen. Die zou door een grap van Theo Zijm van de meetploeg later de Kreeftepolder gaan heten. Dit is de laatste landaanwinning op De Hors sinds Texel een eiland werd en de vloedlijn in 1260 door het huidige Den Hoorn liep. Na die tijd kreeg de natuur de vrije hand op De Hors en is de uitbreiding van de duinen naar het zuiden hier een natuurlijk proces. Dit zal nog wel even door gaan, waardoor het Hartingpad steeds wat langer zal worden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Spoonbills, ducks and fungi on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    26 maart 2016 om 13:12

    […] the Horsmeertjes lakes, a dunnock […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog