www.boswachtersblog.nl/ Texel

Piramides in het duin, waar zijn die voor?

21 juni 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel
piramides web

In de Duivekelder in De Muy, onderdeel van Nationaal Park Duinen van Texel staan sinds kort zwarte ‘piramides’ het zijn insectenvangtenten. Stichting Bargerveen doet onderzoek naar het effect van kleinschalige verstuiving op het herstel van duingraslanden. Er wordt gekeken naar het effect van stuivend zand op planten en dieren en naar de factoren die invloed hebben op de ‘levensduur’ van stuifkuilen. De vallen staan twee maanden in het duin om te kijken welke en hoeveel insecten hier uit de grond komen. De resultaten van het onderzoek moeten Staatsbosbeheer helpen bij het beheer van de soortenrijke duingraslanden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • New insect species discovery on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    21 juni 2016 om 11:56

    […] Insect research on Texel: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog