www.boswachtersblog.nl/ Texel

Femke sluit dit jaar opknapbeurt Sommeltjespad Texel af

16 augustus 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Dit voorjaar heeft Staatsbosbeheer voor het Nationaal Park Duinen van Texel het Sommeltjespad in De Dennen op Texel grondig opgeknapt. Een deel van de Sommeltjes is door vervangen, anderen zijn opnieuw geschilderd. Als sluitstuk heeft maandag 15 augustus de nu zevenjarige Femke Koning uit Delfstrahuizen (van Femkes Sommeltje) een door haar beschilderd nestkastje opgehangen. Komende winter gaat het onderhoud aan het Sommeltjespad verder.

Sommeltjespad

IMG_6555webIMG_6549webHet Sommeltjespad is een natuurpad voor kinderen, dat stimuleert goed om je heen te krijgen. Sommeltjes zijn de Texelse aardmannetjes, ’s nachts actief verstenen zij wanneer de zon opkomt. Wanneer je goed oplet kun je ze dan zien. Femke kwam ruim een jaar geleden op het idee om een door haar geschilderd Sommeltje op reis te sturen. Via de Facebookpagina Femkes Sommeltje is de reis van deze avontuurlijke Sommel te volgen. Hierdoor kwam boswachter Glenn van Ginkel, betrokken bij de opknapbeurt, haar te vragen om dit project af te ronden. Vandaag is zij op Texel en heeft zij een door haar beschilderd nestkasje opgehangen. Ga snel op ontdekkingstocht.

 Femkes Sommeltje

De reis van Femkes Sommeltje
De reis van Femkes Sommeltje

Femkes Sommeltje is door Femke en de 194e vinder op een nieuwe plek ‘verstopt’ via aanwijzingen op Facebook kunt u opzoek en wanneer u de gelukkige vinder bent mag u een nieuwe verblijfplaats voor Femkes Sommeltje kiezen; op naar de 200e vinder. 

Boswachter Erik van der Spek 

Het Sommeltjespad ligt in het Californiëbos en het startpunt vindt u aan de Pelikaanweg.

reageren

geef een reactie

 • Klasina
  19 augustus 2016 om 22:21

  Kleine correctie, ze heet Femke Koning en geen Koopman. Groet Klasina

  • Erik van der Spek
   20 augustus 2016 om 08:56

   bedankt, is aangepast, groet, Erik

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog