www.boswachtersblog.nl/ Texel

Word jij vogelwachter voor een week in De Geul op Texel?

22 februari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

Lepelaars in kolonie op Texel

Staatsbosbeheer zoekt nog een aantal vrijwillige vogelwachters voor het uitkijkpunt in De Geul op Texel. Wil jij een week genieten van dit unieke natuurgebied en je liefde voor de natuur delen met anderen? Meld je dan aan.

Wat doet een vogelwachter?

Net als vorige jaren zet Staatsbosbeheer tijdens het broedseizoen vrijwillige vogelwachters in bij de uitkijkpunten in De Slufter en De Geul. Deze vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Ze beantwoorden vragen van bezoekers van De Geul over het gebied en de soorten die er leven. Daarnaast houden de vogelwachters een oogje in het zeil. Ze waarschuwen mensen wanneer ze iets ondernemen wat de natuur of andere bezoekers kan schaden. Vrijwillige vogelwachters zijn mensen die het leuk vinden om hun kennis en liefde voor de natuur met anderen te delen. Buiten bij het vogelkijkpunt bij het Diepe Gat maar bijvoorbeeld ook via sociale media.

Vogelkijkpunt De Geul

Het uitkijkpunt langs de Mokweg trekt veel bezoekers. Vanuit hier zijn vogels in de Geulplas en in De Mokbaai goed te bewonderen. Je ziet hier een grote verscheidenheid aan soorten door het zoute en zoete water naast elkaar. In De Geul vind je de grootste lepelaarkolonie van Texel. Als vogelwachter voor een week krijg je van Staatsbosbeheer een eenvoudig onderkomen op deze unieke locatie. Je verblijft midden in de natuur en ervaart ’s nachts de duisternis op Texel.

Nog enkele data beschikbaar

We zijn nog op zoek naar vogelwachters in de weken van 2 tot 9 april, 23 tot 30 april en 23 tot 30 juli. Heb je interesse? Meld je dan aan via texel@staatsbosbeheer.nl.

Wat vragen wij van jou als vogelwachter?

 • Je wil, bij voorkeur samen met je partner of een goede bekende, een week (maandag-maandag) in dit bijzondere natuurgebied werken
 • Je hebt er lol in om veel mensen te helpen om meer van de natuur te zien en te genieten
 • Je kunt op een vriendelijke manier uitleggen welke regels er gelden in de natuur en waarom, zodat zij die willen naleven
 • Je wil je ervaringen in De Geul met anderen delen
 • Je wil een bijdrage leveren aan het verzamelen van natuurwaarnemingen

Wat bieden wij?

 • Een unieke belevenis en uitdagend werk in een bijzonder natuurgebied
 • Een prachtige werkplek met eenvoudig onderkomen
 • Een vergoeding van € 50/week
 • Begeleiding door de boswachters van Staatsbosbeheer
 • De kans om de duisternis van Texel te ervaren
reageren

geef een reactie

 • rene buit
  31 mei 2018 om 15:42

  Als het mogelijk is wil ik mij graag aanmelden voor 2019.
  Komen al vele jaren op Texel,elk jaar een seizoensplaats op het mooie Woutershok en het lijkt mij geweldig om een week in de Geul te zijn.
  vriendelijke groet rene buit

 • Marieke Bruijn
  22 april 2018 om 16:53

  Graag zou ik mijn man en mijwillen aanmelden voor een week in 2019 als het kan. Ik had het dit jaar al fantastisch gevonden, maar de weken die nog openstonden was ik niet beschikbaar, ik zit in het onderwijs en ben afhankelijk van de schoolvakanties regio midden. Vriendelijke groet, Marieke Bruijn

 • Katja van der Wal
  23 februari 2018 om 10:48

  Wij willen graag werken als vogelwachter. Ik ben docente biologie, mijn vriendin is biologe en mijn vriend is op Texel opgegroeid. Natuureducatie en een bijdrage leveren aan de bescherming van fauna en flora zijn zaken waar we ons graag mee bezig houden. Onze voorkeur gaat uit naar de week van 23 tot 30 juli.
  Met vriendelijke groet,
  Katja van der Wal

 • Bouke Smallenbroek
  22 februari 2018 om 22:06

  Hallo,
  Ben vrijwilliger voor SBB in de Stille Kern bij Zeewolde. Wil graag een week werken en genieten van de natuur in een ander SBB gebied. Ik ken Texel als mijn broekzak. Kom er al jaren op vakantie. Ben beschikbaar van 2 tor 9 april. Mochten er in juli geen vrijwilligers beschikbaar zijn, dan is ook deze datum bespreekbaar.

 • Herman Schellekens
  22 februari 2018 om 10:42

  Bij deze meld ik me graag aan voor de job.
  M.vr.gr.
  Herman Schellekens

 • Wietze Vos
  22 februari 2018 om 10:27

  Hallo,
  Geef me bij deze graag op als vogelwachter op Texel.
  Kom heel regelmatig op Texel en ken het gebied vrij goed(Mokbaai, Hors, de Geul).
  Weet veel van vogels; herken de meeste soorten, weet een en andere van hun doen en laten en vind het heerlijk om ze te bekijken.
  Ben sinds enige jaren natuurgids op de Koeienweide in het Vondelpark(Amsterdam), doel is daar om kinderen natuur te laten zien en ervaren.
  Het is een heerlijk en dankbaar om ze de (natuur) wereld om hen heen te leren zien, ze te laten verwonderen.
  Heb in de NJN (Nederlandse jeugdbond voor natuurstudie) naar vogels leren kijken, veel in wadhutten gezeten om vogels te observeren en te tellen op weg naar hun hoogwatervluchtplaatsen.
  Vind het leuk om mensen te enthousiasmeren en om ze te attenderen op wat er te zien en te beleven valt.

  Ben 65 jaar en kan alle gevraagde periodes.
  Verheug me er nu al op,
  met vriendelijke groet,

  w.a.vos
  wietzeavos@gmail.com
  06 12589443

 • Frans Hoving
  22 februari 2018 om 09:21

  Ik had mij voor dit jaar al aangemeld, wil graag mee doen. Ik heb jullie een aanmeld brief gemaild. Ik zou voor dit jaar reserve staan. Ik ga deze brief nogmaals mailen.
  Groetjes Frans Hoving Wijk bij Duurstede. tel 0646257115

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog