www.boswachtersblog.nl/ Texel

Introductiecursus Texelse buitengids

18 december 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Ben je graag buiten en wil je jouw liefde voor de Texelse natuur delen met anderen? Dan is de introductiecursus Texelse buitengids iets voor jou. De natuurorganisaties op Texel hebben de handen ineen geslagen om een allesomvattende cursus te realiseren. Op dinsdag 14 januari is er een informatieavond om 20 uur in de Buureton in Den Burg voor alle belangstellenden. Kom vooral en ontdek of het iets voor jou is!

De cursus

De cursus wordt gegeven tussen 25 februari en 21 april en zal bestaan uit 8 dagdelen: 4 keer theorie op een dinsdagavond en 4 keer buiten op zaterdagochtenden, op de meest bijzonder plekken op Texel. Je leert de Texelse natuurorganisaties kennen, hoe je een excursie aan een groep geeft en je leert allerlei bijzonderheden over de natuurgebieden. Naast de theorie zal er vooral veel actief geoefend worden in de gebieden zelf.

Vervolg

Na afloop van de cursus zijn er heel veel mogelijkheden om andere gebieden op Texel te ontdekken , of meer te leren over werken met bepaalde doelgroepen zoals jonge kinderen of ouderen. Heb je de smaak te pakken? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden op Texel om je te verbreden of verdiepen in gebieden of verschillende soorten excursies.

Samenwerking natuurorganisaties

Het initiatief tot de cursus komt van Ecomare, Staatsbosbeheer Texel, Natuurmonumenten Texel, Nationaal Park Duinen van Texel, de Vogelwerkgroep, IVN-Texel en het NET. Het is voor alle organisaties van belang dat er nieuwe gidsen bij komen, om meer mensen mee de natuur in te nemen en die te ontdekken. Bijvoorbeeld op expeditie op De Schorren, vertellen over de cultuur op de Hoge Berg, activiteiten bij het Sommeltjespad, korte excursies met ouderen, of helpen tijdens de Dag van het Nationaal Park of het Wadden Vogelfestival.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond op 14 januari wordt het cursusprogramma toegelicht. Vanzelfsprekend is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen. Op de website van het Nationaal Park is meer informatie te vinden over de informatieavond en de cursus. Aanmelden voor de informatieavond wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht.

Heb je vragen? Stel ze gerust. Stuur een mail naar Masja Gielstra: m.gielstra@ivn.nl of bel op 06-57679202

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog