www.boswachtersblog.nl/ Texel

Onderhoud menpaden Texel

20 februari 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Met je paard dwars door de dennen, naar het strand, langs de Zanddijk of door het Krimbos. De Texelse ruiter- en menpaden brengen paardenliefhebbers op de mooiste plekjes van het eiland. Volgende week worden de menpaden in opdracht van Staatsbosbeheer opgeknapt. Paardensportvereniging Texel zal vervolgens, in overleg met Staatsbosbeheer, het toekomstige onderhoud van de ruiter- en menpaden gaan organiseren.

Aanleiding

In het verleden werd het onderhoud van ruiter- en menpaden door Staatsbosbeheer op Texel gedaan. Door verandering in de overheidsfinanciering voor recreatieve voorzieningen in de natuur, is het onderhoud van deze paden sinds een aantal jaar niet meer gedekt. Om ervoor te zorgen dat de recreatieve voorzieningen behouden blijven zoeken we samenwerking met de gebruikers. Zo onderhoudt de Wielersportvereniging al een aantal jaren de MTB route op het eiland. We zijn blij dat we met de Paardensportvereniging tot een soortgelijke samenwerking zijn gekomen.

Paden tijdelijk afgesloten

Een aantal menpaden moet dringend worden opgeknapt, dit zal volgende week in opdracht van Staatsbosbeheer gebeuren. We maken een aantal paden breder, verwijderen boomstronken en vlakken uitgesleten delen van de routes. Ook wordt de opgang van  “ de waterbak’’ aangepast om te zorgen dat ook menners weer veilig door het water kunnen. Vanwege het onderhoud zullen de menpaden tussen 24 en 26 februari 2020 tijdelijk afgesloten zijn. De paden waar wordt gewerkt zullen met waarschuwingslint worden aangegeven.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog