www.boswachtersblog.nl/ Texel

Skarrelaars: op avontuur in de Texelse natuur!

9 mei 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Ben jij wel eens op kraamvisite geweest in een meeuwenkolonie? Heb je wel eens een reuzegroot bot van een walvis vastgehouden? Of wil jij ook een keer een bootsmannetje vangen? Dan is Skarrelaars echt iets voor jou!
Bijna twintig jaar organiseerde IVN actieve buitenactiviteiten voor de jeugd in de Texelse natuur. Samen ontdekken, verkennen en beleven; vele honderden kinderen hebben de kans gekregen fijne natuurherinneringen te verzamelen. IVN draagt nu het stokje over aan het Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zij zetten de jeugdnatuurgroep voort onder de naam Skarrelaars.

Met de boswachter mee

Ga mee op ontdekkingstocht in de natuur! Met de boswachters Anna en Jerome kom je op plekken waar je anders niet zomaar komt. Echte Skarrelaars zijn Texelse kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Bij de meeste activiteiten splitsen we op in twee leeftijdsgroepen [6 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar oud], soms gaan we met de hele groep samen op pad.

Slootjesdag

Elke maand staat er een verrassende activiteit op het programma. De eerste activiteit is op zaterdag 12 juni: Slootjesdag. We gaan dan waterdieren vangen in de polderslootjes van Waalenburg. Een andere keer nemen we een kijkje bij een mega walvisbotten-collectie. We mogen zelfs mee op kraamvisite in de meeuwenkolonie in de duinen. En zo hebben we nog veel meer leuke plannen. Heb je wel eens van De Wilde Buitendagen gehoord? Wat we dan gaan ondernemen houden we nog even geheim!

Lid worden?

Iedere maand is er een nieuwe activiteit voor Skarrelaars, op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Een jaarlidmaatschap kost 30 euro. Wees er op tijd bij, want de groepsgrootte is beperkt. Je kunt je aanmelden per e-mail onder vermelding van je naam, geboortedatum en telefoonnummer: skarrelaars@gmail.com

Ben je nieuwsgierig, maar wil je liever eerst een keertje komen kijken? Dat kan! Graag aanmelden per e-mail, dan nemen wij contact met je op.

Voor meer informatie en de activiteitenagenda van 2021-2022: www.npduinenvantexel.nl/skarrelaars

Heb je vragen? Bel dan met de coördinator van de Skarrelaars Mariette Smit: 06-20881993.

Skarrelaars is een initiatief van Nationaal Park Duinen van Texel/IVN Natuureducatie, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Texelfonds.

 

reageren

geef een reactie

  • Guido Slosser
    9 mei 2021 om 16:02

    Toen de kinderen klein waren, nu 31 en 33, hadden wij een fraaie seizoensplaats op de Robbenjager. Toen weleens mee gedaan. Vindt het geweldig, jullie inzet! Fijn dat jullie nog de jeugdgroepen doen, de nederlandse jeugd heeft organizaties zoals jullie best nodig!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog