www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Food-y-Fort groot succes

4 september 2015 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Zondag 30 augustus was fort bij Rijnauwen in Bunnik het decor van voedselfestival Food-y-Fort. Op dit grootste fort van de Nieuwe Hollandse waterlinie was er voor het eerst een festival op het anders afgesloten terrein. Dat was best spannend want veel mensen en bijzondere natuurwaarden dat vraagt om voorzichtigheid. Daarom vond het grootste deel van het festival op het voorterrein plaats.

IMG_1342

Het festival was een mix van lokaal voedsel met een boerenmarkt en proeverijen, food workshops, rollende keukens, muziek, activiteiten en rondleidingen op  het fort. Het bezoekersaantal liep al snel op tot zo’n 3500, waarvan ruim 700 mensen aan de rondleidingen hebben deelgenomen. IMG_1242

Trots waren we (de boswachters en de vrijwilligers) op dit mooie fort en dat op deze dag veel mensen hiervan konden genieten. Misschien iets minder dan ze gehoopt want men kon ontbijten of lunchen op het fort of mee met een rondleiding. Toch had  iedereen  wel begrip voor de beperkingen. “Het is hier zo bijzonder en dat moet je ook zo houden” was een van de opmerkingen. Ik denk dat dit een mooie samenvatting en uitgangspunt voor een mogelijk vervolg is. Want dit smaakt natuurlijk naar meer!

Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en Amped in nauwe samenwerking met partijen als de Provincie Utrecht, Stichting Liniebreed Ondernemen en Staatsbosbeheer. Samen wordt verkend of dit festival ook de komende jaren een vervolg krijgt op het fort.

Fort bij Rijnauwen bezoeken kan nog in de maand september daarna gaan de vleermuizen in winterslaap!

 

Boswachter Tineke Harlaar

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog