www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Filmtip! Holland, Natuur in de Delta vanaf morgen in de bioscoop.

23 september 2015 Staatsbosbeheer in Utrecht

Afgelopen maandag was ik één van de uitverkorenen voor de première van de film Holland, Natuur in de Delta. Een hele eer natuurlijk, maar eerlijk gezegd was ik wel wat verbaasd. Waarom werd ik, boswachter van de Utrechtse Heuvelrug met toch vooral veel zandgrond, uitgenodigd was voor deze première? Het antwoord was eenvoudig; voor de opnames van de ringslang hebben de filmmakers veel beelden geschoten op de Grebbelinie. Over die Grebbelinie kan ik, als gebiedsboswachter, vragen het best beantwoorden. En dus mocht ik naar de nieuwe Cinemec bioscoop in Utrecht, gelukkig gewoon in mijn dienstuniform. Samen met andere boswachters, BN’ers en  VIP’s over de blauwe loper, alleen dat al was erg bijzonder.

De avond begon met het Deltacafé, georganiseerd door Staatsbosbeheer en EMS. Minister Melanie Schultz kwam aan het woord en natuurlijk onze directeur Sylvo Thijsen. Veel enthousiaste sprekers, afgewisseld met muziek en een bijdrage van Arjan Postma. Hij bracht een ode aan de bever, de zeearend, het pimpernelblauwtje, de haas en de stekelbaars, de hoofdrolspelers van de film.
Na het deltacafé gingen we naar de zaal om de film onder leiding van het Metropool orkest te bewonderen. En ja, het is een prachtfilm die ik van harte kan aanraden. Een waardige opvolger van De Nieuwe Wildernis. Kijk maar eens naar de trailer, alleen daarvan krijg ik al kippenvel!

Boswachter Janneke Ordelmans

 

reageren

geef een reactie

 • Frits Duinkerke
  23 september 2015 om 15:52

  Hallo,

  Ik heb de trailer bekeken. Je hebt niets teveel gezegd. Deze film is een must voor vrijwilligers van Staatsbosbeheer.

  Met vriendelijke groet,

  Frits Duinkerke

  • staatsbosbeheerutrecht
   25 september 2015 om 08:44

   Dag Frits,
   Dank voor je reactie. Ik hoop samen met jou dat velen de film gaan zien!
   Vriendelijke groet,
   Janneke Ordelmans

 • Frits Duinkerke
  23 september 2015 om 15:52

  Hallo,

  Ik heb de trailer bekeken. Je hebt niets teveel gezegd. Deze film is een must voor vrijwilligers van Staatsbosbeheer.

  Met vriendelijke groet,

  Frits Duinkerke

  • staatsbosbeheerutrecht
   25 september 2015 om 08:44

   Dag Frits,
   Dank voor je reactie. Ik hoop samen met jou dat velen de film gaan zien!
   Vriendelijke groet,
   Janneke Ordelmans

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog