www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Boomfeestdag in Utrecht

16 maart 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Een boompje planten is op zich al bijzonder. Om dat samen met heel veel enthousiaste kinderen op de Boomfeestdag te doen is super!
Dit jaar hadden we maar liefst 3 locaties waar we met basisschoolkinderen aan de slag gingen.

80 kinderen uit Amerongen en Overberg plantten vandaag nieuwe bomen in het Amerongse Bos. Daarbij kregen zij hulp van de Commissaris van de Koning Willibrord van Beek en loco burgemeester Henk Veldhuizen. Samen met Wout Neutel van Staatsbosbeheer gaven zij het goede voorbeeld door de eerste boom te planten. De mooie foto’s van Cees Keur geven een goede indruk van de dag.


In het Baarnse Bos was de Boomfeestdag georganiseerd samen met De Groene Inval. Hier kwamen zelfs 265 kinderen ons helpen. Dat kwam goed uit want er zijn maar liefst 800 bomen geplant. Burgemeester Mark Röell en wethouder Jan Baerends waren er bij om een handje te helpen.


Ook in het IJsselsteinse Bos was reden voor een feestelijke Boomfeestdag.
Het bestaande IJsselsteinse bos wordt verdubbeld in omvang. Met een uitbreiding van 24 hectare en liefst 50.000 bomen is het bos 50 hectare groot. Kinderen hebben samen met gedeputeerde Mariëtte Pennarts van de Provincie Utrecht 100 bomen geplant voor een aantrekkelijk bos met recreatiemogelijkheden voor de regio. Klik hier voor meer informatie

Iedereen hartelijk dank voor het enthousiasme op deze geslaagde Boomfeestdag 2016!

Staatsbosbeheer Utrecht

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog