www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Voorjaar in de Waterlinie

14 april 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Ik geniet erg van het fijne voorjaarsweer én vooral van alles wat er bij hoort. Het is overal een drukte van belang. Niet alleen van recreanten die er op uitgaan maar vooral van de natuur die helemaal los gaat!

Op de forten is het niet anders, de laatste vleermuizen verlaten het fort en maken de gebouwen weer toegankelijk voor mensen. De ijsvogels laten zich zien en horen en natuurlijk nog een groot aantal anderen. En sinds kort ook de ooievaar, die vorig jaar al te zien was op Werk aan de Waalse Wetering. Dankzij een groot wiel, op een paal neergezet door een oud-collega, in dankbaarheid aanvaard door een stel ooievaars. Jammer genoeg hebben de jongen het toen niet gered door de aanhoudende kou. Sinds een aantal weken zijn daar de ooievaars op Fort Ruigehoek bijgekomen. Geen kunstnest maar een boom die vanwege de veiligheid gekandelaberd was. Ondanks de reigers verderop het fort, het druk gewerk aan de gevel door een aannemer, besloot het stel een nest te bouwen in de afgetopte boom.  Al klepperend verbleven ze op het nest en… nu zijn ze aan het broeden!20160406_114901

ooievaar

De forten gaan dit weekend open, op diverse forten is er van alles te doen: kinderfort op fort bij Vechten, gratis inloopexcursies en ook een kinderexcursie en vleermuizenspeurtocht op Fort bij Rijnauwen. Op Fort Ruigehoek is er een startexcursie én Tweetakt met kunst op het fort. Fort Ruigehoek is de afgelopen periode opgeknapt; zowel de buitenkant als de bijzondere gietijzeren trap zien er weer prima uit!

Nieuwsgierig naar dit alles? Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/forten of www.forten.nl

 

Boswachter Tineke

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog