www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Uw hond is welkom op de Utrechtse Heuvelrug!

7 december 2016 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Lekker wandelen met de hond, stoeien, rennen en spelen. Echt genieten en bovendien gezond voor baas en hond! Om tegemoet te komen aan deze behoefte, heeft Staatsbosbeheer ‘honden-los-gebieden’ aangewezen. We vragen u wel uw hond onder appèl te houden en de hond aan te lijnen daar waar dat moet, óók in de winter!

Is aanlijnen echt nodig?

Honden aan de lijn is misschien niet altijd leuk, het is wel nodig. Niet alleen tijdens het broedseizoen, maar ook daarbuiten is het van belang om de hond aan de lijn te houden! Honden hebben een jachtinstinct en kunnen ineens achter wilde dieren aanrennen. Veel dieren zijn nu in winterrust. Het is van belang dat ze, nu het voedsel schaars is, hun energie zo veel mogelijk vast kunnen houden om te overleven. Als ze worden opgejaagd betekent dat onnodig energieverlies, en dat kan zelfs tot de dood leiden. Bovendien komen bijvoorbeeld vluchtende reeën vaak in het verkeer om het leven.

Recreanten

Daar waar recreanten komen (fiets-, ruiter- en wandelpaden) kan het los laten lopen van honden voor onveilige of onhygiënische situaties zorgen. Houdt u er bovendien rekening mee dat loslopende honden voor andere bezoekers hinderlijk kunnen zijn of zelfs angst kunnen oproepen.

Honden los? Let op de borden!

Wilt u een kaart waarop de honden-los-gebieden op de Utrechtse Heuvelrug staan? Deze kunt u bestellen via Falkplan. Voor meer honden-los-gebieden klik hier. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met boswachter Corien Koreman (c.koreman@staatsbosbeheer.nl)

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog