www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Vervolg nieuwe wandelroute voor de Wageningse Bovenpolder

29 juli 2020 Boswachter Silvia Blom in Veluwe

Wageningse Bovenpolder

In februari dit jaar is door mijn collega Jael Bergwerff in een blog gecommuniceerd over veranderingen in de Wageningse Bovenpolder. Het beheer is in de tussentijd al aangepast (o.a. alleen begrazing in het zuidelijke gedeelte van het gebied), maar de bebording en wegwijzers hebben wat langer op zich laten wachten. Ook corona had hierop effect.

Dinsdag 14 juli zijn alsnog de wegwijzers geplaatst en de toegangsborden aangepast. Het is nu vrij wandelen op de aangegeven route en niet meer struinen. De wandelroute zoals hij nu is aangelegd geeft de mogelijkheid om een ronde door het gebied te maken (in het gebied met bruine bewegwijzering aangegeven). Daarnaast zijn er een paar extra doorsteekjes, dit zijn de groene stippellijnen. In het gebied zijn deze aangegeven met witte bewegwijzering. Het pad tussen de roze bolletjes wordt tijdens het broedseizoen afgesloten (15 maart t/m 15 juli).

Kom je wandelen in het gebied? Houd honden aan de lijn en parkeer fietsen buiten het gebied. Zo kunnen we allemaal van de prachtige natuur in dit gebied genieten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog