www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Record aantal bezoekers kampeerterrein Lange Paal

4 september 2011 vlielandbos in Vlieland

[slideshow]

Het is nog nooit zo druk geweest op ons kampeerterrein. Maar liefst 950 mensen overnachtten deze dagen op Lange Paal, 100 meer dan in 2010. Niet alleen bezoekers van het festival ITGWO, maar ook doortrekkers en vaste gasten. Ik sprak er een paar die het ondanks de drukte enorm naar de zin hadden gehad.

Onze ‘campingdames’ Frederika Breijer en Anke Bruin hebben er vanaf woensdag hun handen vol aan. Toen kwamen de eerste bezoekers massaal naar Lange Paal. Vandaag stromen de terreinen weer leeg. De karren voor het bagagevervoer staan klaar. Daarachter de koffiewagen, waarvoor ’s morgens vroeg een bescheiden rij wachtenden. Frederika en Anke werden de afgelopen dagen ondersteund door een viertal vrijwilligers. Zij hielpen met schoonmaken van het sanitair – Anke: ‘Deze bezoekers zijn echt heel netjes!’ – en onverwachte zaken als het verzorgen van lichte EHBO-taken.

Op het hele terrein hangt een sfeer van rust en gemoedelijkheid. Iedereen lijkt tevreden of spreekt zijn tevredenheid ook gewoon uit: ‘Het was super! We komen volgend jaar weer.’

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog