www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Vlielanders denken mee over toegankelijkheid Kroon’s Polders.

19 juni 2012 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Huis aan huis hebben we Vlielanders uitgenodigd om met ons mee te denken over de toegankelijkheid van Kroon’s Polders. Afgelopen weekend was werelderfgoed weekend, om aandacht te vragen voor het werelderfgoed Waddenzee. Dat was een mooie gelegenheid om met de eilanders van gedachten te wisselen over dit mooie stukje Vlieland, dat grenst aan de Waddenzee.  Kroon’s Polders is vanwege  de broed en rustplek voor vogels een kwetsbaar gebied, maar we willen ook graag dat iedereen daar van kan genieten.

Naast Staatsbosbeheer Vlieland waren ook Cornelia van der Meer en Michiel Muller (vogelbescherming Nederland) aanwezig met telescopen en verrekijkers.

Onder genot van de prima verzorgde catering van het Posthuys mochten we zaterdag ongeveer 60 mensen te woord staan. Het overgrote merendeel was toerist; (rondje Vlieland werd die dag ook gelopen, dus vandaar) helaas weinig Vlielanders.

 Gelukkig kwamen er zondag ruim 30 Vlielanders naar de Kroon’s polder dijk. De ideeën liepen erg uiteen; van ‘zo laten als het nu is’ tot vogelkijkhutten, bankjes, infopanelen, fuikjes zetten en wandelroutes door de polder. Het kunnen blijven schaatsen in de winter in de eerste polder werd ook als wens uitgesproken door een aantal Vlielanders.

 Alle ideeën zijn verzameld en we gaan nu bekijken wat er mogelijk is. We kunnen het nooit iedereen naar de zin maken, maar we gaan ons best doen om een aantal ideeën te realiseren.

We begrijpen dat het voor Vlielanders nieuw is dat ze mee mogen denken, toch is en blijft dit een ingeslagen weg. We blijven dan ook iedereen uitnodigen om langs te komen in de werkschuur aan de Dennenlaan met vragen, ideeën en verzoeken.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog