www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

The Great Update – Vrijdag

1 september 2017 Staatsbosbeheer in Vlieland

Yes! Het is weer tijd voor een nieuwe update. Vandaag vertellen we je meer over de Staatsbosbeheer keet die tijdens het festival ‘In To The Great Wide Open’ steeds op een andere plek te vinden is. Van 10.00 tot 14.00 uur vind je daar onze collega’s die je alles kunnen vertellen over het gebied en wat er allemaal te zien is.

Slechtvalk

Maar waar moet je nu precies op letten? De Staatsbosbeheer keet is een groene wagen waar een grote vlag bij/op staat (met ‘Welkom bij Staatsbosbeheer’ erop natuurlijk!) Bij die wagen vind je boswachters, verrekijkers, telescopen, zoekkaarten en voor de fanatiekeling ook een puzzel. Gisteren stond de keet vlakbij het Posthuys waar we de mooiste soorten hebben gezien. Zo waggelde er verschillende wulpen voorbij en zagen we zelfs een zilverplevier. Het hoogtepunt was de slechtvalk die een flinke tijd op een paal de foeragerende wadvogels in de gaten hield. Deze snelle vogel (meer dan 200km per uur) was natuurlijk dé publiekstrekker van de donderdag.

Boswachters Iris & Sandra

Vandaag staan boswachter Iris en Sandra op de uitkijk. Iris en Sandra zijn allebei boswachter op Terschelling en helpen de komende dagen de Vlielandse Staatsbosbeheerders een handje. Ze weten alles over de vogels die leven op onze Waddeneilanden dus ga voor 14.00 uur zeker even langs de strandovergang (zie het kaartje in onze eerste Great Update) 

Onze keet staat op vrijdag op deze mooie locatie!

Vogelbingo

In de keet liggen speciale vogelkaarten klaar. Op deze kaart vind je de vogels die je kunt zien op Vlieland. Niet alle vogels staan op de kaart maar met dit overzicht kom je een heel eind, dus afvinken maar!

Je vindt de vogelkaart ook in het boswachterkantoor op kampeerterrein Lange Paal

Tot op het volgende blog of bij de keet natuurlijk!
Namens de boswachters,
Lisanne de Boer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog