www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Lekker dichtbij!

24 mei 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

De Galapagoseilanden, het Amazonegebied, Serengeti Nationaal Park, zoveel gebieden met prachtige natuur waar ik zo graag heen zou gaan. Zeker met het weer van de afgelopen weken droom ik weleens weg, als ik achter mijn PC zit om vragen te beantwoorden van bezoekers.

Afgelopen weekend las ik een klein stukje uit een gedicht van Marjoleine Vos in de krant. Ik deel het graag met jullie:

“Kijk bij je voet, maant hij, waar speenkruid bloeit,
de lucht gespiegeld blauw is in het diep.
Voel de warmte op je neus, zie het vroege blad van vlier.
Je keek te ver. Dat wat je zoekt is hier.”

Vanochtend toen ik door De Balij liep hoorde ik de verse bladeren ratelen aan de populier, rook ik de bloemen van het fluitekruid en zag ik de naaktslakken traag over het pad schuiven. Zelfs zonder de warmte op mijn neus, maar met de regen in mijn gezicht heb ik ten volle genoten van alles wat lekker dichtbij is!
Ik ben weer thuis!

Bloeiend fluitekruid en koolzaad
Bloeiend fluitekruid en koolzaad

 

reageren

geef een reactie

  • Himanshu mishra
    31 december 2018 om 06:58

    Yahtzee is the most trending game playing by people all over the world if you were interested in playing card game then from here play yahtzee online free without any limitation in just from easy steps.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog