www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Fietsen langs het verleden tussen Den Haag en Rotterdam

8 juli 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van boswachters Linda Groeneveld en Jenny van Leeuwen

De historische route
Afgelopen zaterdag lanceerden wethouders van onder andere de gemeenten Rotterdam en Den Haag samen met vertegenwoordigers van Natuurmonumenten, GZH en Staatsbosbeheer de Historische Route; een fietsroute langs het verleden. De Historische Route is een afwisselende fietsroute tussen Den Haag en Rotterdam. De route doorkruist de eeuwenoude ontginningen van Hof van Delfland en volgt daarbij zo veel mogelijk de oude linten. Die bepalen nog steeds de hoofdindeling van het landschap en vormen ook nu nog de meest natuurlijke routes tussen dorpen en steden. Al fietsend passeren weidelandschap, molens en historische gebouwen. De route heeft een lengte van 31 kilometer.

klein DSC_5877

De nieuwe fietsroute maakt deel uit van de Hoflandroutes. Dit zijn recreatieve fiets-, wandel- en vaarroutes in Hof van Delfland met elk een uniek karakter. Er zijn diverse fietsroutes. Zij verbinden Den Haag, Rotterdam en andere steden met Hof van Delfland. De routes lopen over bestaande fietspaden en maken gebruik van het fietsknooppunten-netwerk. Doelstelling is dat er vanuit de stad op een ontspannen manier naar het buitengebied kan worden gefietst. Daarom is ervoor gekozen om de routes vanuit de centra van de steden via oude landschapsstructuren zoals een rivier en in dit geval de oude dijklinten te laten lopen.
03Dit maakt de route herkenbaar en zorgt ervoor dat de fietser al in de stad het gevoel heeft in een groene omgeving te zijn. Met de Hofland fietsroutes proberen we Hof van Delfland nog aantrekkelijker te maken. Dat doen we met verschillende partners, zowel met omliggende gemeenten als de natuur- en terreinbeherende Natuurmonumenten en Groenservice Zuid Holland (G.Z-H) als vertegenwoordiger van de recreatieschappen.

De historische route gaat onder andere door het Haagse Bos en door De Balij en het Bieslandse Bos. De boswachters wensen u veel fietsplezier!

De routefolder kunt u hier downloaden of gratis ophalen bij Rotterdam INFO (Beursplein Rotterdam) en bij diverse VVV’s en ondernemers in het gebied
Routefolder Historische Route pdf_downloadversie def

reageren

geef een reactie

  • jet
    8 juli 2013 om 20:04
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog