www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Doggyday in De Balij, een middag voor hond en baas!

24 september 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

Als we onderzoek zouden doen naar de bezoeker die het meest in De Balij komt, is dat zonder twijfel iemand met een hond. Echte trouwe bezoekers! Niet gehinderd door het weer,  lopen hond en baas een lekker rondje door het bos, ontmoeten andere baasjes met viervoeters, kletsen, snuffelen en duiken nog even lekker het water in. Voor hen organiseren we a.s. zondag 29 september tussen 12.00 uur en 17.00 uur een speciale middag, Doggyday!

Lekker spelen bij het hondenstrandje
Lekker spelen bij het hondenstrandje

Een deel van het hondenlosloopgebied (ingang De Balij aan de Kurkhout te Zoetermeer, links van het fietspad)  is zondag gereserveerd voor dit evenement. Verschillende honden- en dierenverenigingen geven daar, op gezette tijden, demonstraties. Te zien zijn: schapendrijven, jachttraining, pakwerk, behendigheid, appèl en hondenfrisbee. Verspreid over het terrein vinden de activiteiten meerdere malen plaats. In je eigen tempo kun je het allemaal rustig bekijken.

Staatsbosbeheer verzorgd op deze dag ook een aantal korte rondleidingen door de natuur in De Balij, waarin tevens aandacht wordt gegeven aan het aanlijnbeleid en de losloopgebieden.

Naast de demonstraties is er een markt met o.a. een trimsalon, dierenarts, hondenvoer, hondeschool. Moe geworden? Dan kun je lekker uitrusten op een terrasje en genieten van de horeca, want ook aan de innerlijke mens is gedacht.

De kosten voor het evenement zijn € 5,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar. Voor de eerste 300 bezoekers staat er een dik gevulde Goodybag klaar, waar honden hun pootjes bij af zullen likken.

Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend als het kan, het aantal parkeerplaatsen is  beperkt. De entree van het evenemententerrein is bij de ingang van De Balij aan de Kurkhout te Zoetermeer, direct na de brug links.

Let op ! Op dezelfde dag wordt in Zoetermeer ook de Geuzenloop gelopen. Dat betekent dat er tussen ongeveer 12.30 en 13.30 hardlopers de keerlus aan de Kurkhout paseren en vervolgens een stuk parcours volgen door het andere deel van het hondlosloopgebied. Wij vragen alle hondenbezitters rond deze tijd de honden aan de lijn te houden, zodat de hardlopers veilig kunnen passeren.

Tot zondag!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog