www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

De Balij en haar verdwenen ridders…

17 maart 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Door Boswachter Linda Groeneveld

Er waren eens drie ridders in de Balij….  Dit zou het begin kunnen zijn van een prachtig sprookje.

Meestal lopen sprookjes goed af; Roodkapje komt springlevend uit de buik van de wolf, De prins kust Doornroosje wakker.

Helaas ging dat met de ridders in De Balij anders….De 2 houten ridders werden vorig jaar vernield door vandalen.  Gelukkig heeft de gemeente Zoetermeer het mogelijk gemaakt om de ridders te vervangen. Zij schonken Staatsbosbeheer €2000,- euro voor het laten maken en plaatsen van nieuwe ridders. Boomkunstenaar Dave Harmsworth van Treesworks heeft de nieuwe beelden gemaakt. Afgelopen donderdag zijn ze geplaats.

Vrijwilliger Theo Bakker schroeft een ridder vast
Vrijwilliger Theo Bakker schroeft een ridder vast

Heel blij zijn we dat ze er weer staan en we hopen natuurlijk dat niet alleen wij dat vinden, maar dat het de fantasie zal prikkelen van heel veel kinderen in het speelbos.

En hoe zit het dan met de derde ridder?

Drie jaar geleden lanceerde Staatsbosbeheer een nieuwe avontuurlijke route : de smartphone route ‘Ridder Dooleind’. Een gratis route die kinderen aanzet tot het doen van leuke opdrachten in de natuur. Kinderen bleven daarbij niet op het pad. Nee, juist daarbuiten is van alles te beleven. Dit alles aan de hand van Ridder Dooleind, een moedige ridder die niet verdwaald raakt.

Helaas is deze ridder door de tijdgeest ingehaald en moest hij verdwijnen. De bezuinigingen in De Balij leiden ertoe dat deze route niet langer is stand kan worden gehouden. Het is erg jammer dat wij deze leuke route op hebben moeten heffen.

Wij hopen dat iedereen die de afgelopen jaren kennis heeft gemaakt met Ridder Dooleind hier leuke herinneringen aan houdt. Rest ons voor nu om afscheid te nemen. Ridder Dooleind, misschien tot ooit!

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Stef poolman
    17 maart 2014 om 20:34

    Hartstikke mooi dat er weer 2 ridders staan 🙂

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog