www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

800 bomen geplant in BP Bos Bentwoud

20 maart 2015 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van boswachter Linda Groeneveld

Woensdagmorgen, 18 maart, 06.45 uur in het Bentwoud. Stil, mistig, koud toch ook wel. Eerst maar koffie en dan de vlaggen hijsen.

[youtube=http://youtu.be/mBjGa_kOXWk]

 

De Boomfeestdag kan beginnen!

Het is een bijzondere boomfeestdag, want vandaag start ook het NartuurWijsseizoen in het Bentwoud. Dertig verschillende scholen volgen hier dit schooljaar NatuurWijslessen en na een stille winter starten nu de buitendagen weer.

De school met de Bijbel uit Benthuizen en de Rehobothschool uit Moerkapelle bijten de spits af. Zij zijn uitgenodigd door onze sponsor BP voor een extra NatuurWijsles op de Boomfeestdag.

Na het vlaggenhijsen, de tent bouwen en de bomen klaarleggen, horen mijn collega Jan en ik vanuit de mist de eerste klas aankomen. Snel daarna volgen de medewerkers van BP met kinderen en de andere klas. We kunnen starten!

In koppels wordt er gewerkt. De één de boom de ander de schep. En dat gaat hard, in een half uur staan er 800 wintereiken in de grond. Die daarna verwend worden met een handje wormen. Geen “ieuw” te horen, dit zijn natuurkinderen! Gretig steken ze hun handen uit voor een bergje wormen, om bij de bomen te zetten. Een extra oppeppertje voor de bodem.

NatuurWijzer Wim smits plant samen met de kinderen een eik
NatuurWijzer Wim Smits plant samen met de kinderen een eik

Als laatste planten Wethouder Hoekstra van de gemeente Alphen aan den Rijn, medewerkers van BP en collega Arie met een aantal kinderen, nog drie grote wilde appelbomen en hangen alle kinderen hun wensen in de bomen. Dat gaat van wereldvrede, tot het winnen van de de lotterij. Ook veel natuurwensen hangen erbij. Prachtig! Wat een kanjers!

Ik bedank onze sponsor BP voor hun bijdrage aan het NatuurWijsprogramma en wens alle kinderen die NatuurWijslessen gaan volgen dit jaar heel veel plezier!

   boomfeestdag_04

reageren

geef een reactie

  • Harry WaterBase
    20 maart 2015 om 14:16

    Wat voor grondverbetering is er toegepast op die ouwe blauwe zeeklei?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog