www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Staatsbosbeheer schenkt kerstboom aan Tweede Kamer

9 december 2016 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Na een lange reis en veel gesjouw en gesjor, staat de kerstboom nu in vol ornaat te pronken in de Tweede Kamer

Staatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 21e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De circa 11 meter hoge fijnspar werd maandag 5 december gezaagd uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. De boom is ook dit jaar weer zorgvuldig door de boswachters van Staatsbosbeheer geselecteerd.

https://www.youtube.com/watch?v=AIkcOECaq5w&feature=youtu.be

De prachtige fijnspar uit het Kuinderbos stond bij hoogspanningsmasten en moest sowieso weg. De boom werd afgelopen maandag gezaagd en vrijdag 9 december met een grote vrachtwagen naar de Tweede Kamer gebracht. De boom paste maar net door de ingang en werd met behulp van touwen en katrollen aan de balustrade omhooggetrokken. Boswachters en medewerkers van de Tweede Kamer hielpen met man en macht om de zware boom rechtop te takelen. Eerst wordt de boom nog geïmpregneerd en vervolgens versierd. Daarna staat de kerstboom pas echt in vol ornaat te pronken middenin de hal van de Tweede Kamer.

De boom wordt ter plaatse op maat gezaagd.
De boom werd ter plaatse op maat gezaagd.
... en naar binnen gesleept door de krappe deur.
… en naar binnen gesleept door de krappe deur.

Aandachtstrekker

Staatsbosbeheer is trots op de duurzame houtproducten die uit de Nederlandse bossen komen en plaatst deze graag eens op de voorgrond. De mooi versierde kerstboom is elk jaar weer een aandachtstrekker in de hal van de Tweede Kamer. Zelf een kerstboom zagen in de natuur kan ook: in de Schoorlse duinen en het Kuinderbos kan men dit jaar onder begeleiding van de boswachter en tegen een kleine vergoeding zelf een kerstboom zagen. Meer informatie is beschikbaar op www.staatsbosbeheer.nl

 

En hij staat!!!!
En hij staat!!!!
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog