www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Bevers in de Rhoonse Grienden

1 juni 2017 Boswachter Wicher Pen in Zuid-Holland

Fluitekruid

Deze bijdrage is gemaakt door gastblogger Carolien Wierks, communicatiemedewerker bij Staatsbosbeheer in Zuid-Holland.

Twee weken geleden mocht ik mee met een bevertocht door de Rhoonse Grienden, een prachtig natuurgebied bij Rhoon in recreatiegebied IJsselmonde. De vereniging Carnisse grienden is hier actief en organiseert tochten door de grienden. Nu is het de mooiste tijd van het jaar om in de grienden te lopen. Zeeën van Fluitekruid, Gele Lis, Echte Valeriaan, Dotterbloem en ga zo maar door. Echt gaaf zijn de wilgen waar van alles op bloeit, varens, bloemen. In een boom lagen zelfs de eieren van een uil. Die had het nest verlaten omdat iemand op Facebook had gemeld dat de uil er zat te broeden en er toen uilentoerisme op gang kwam naar de grienden. Daar had de uil geen zin in.

En heb ik Bevers gezien? Jazeker. Ik heb er foto’s van. Er schijnen iets van 35 bevers in de grienden te zitten. Dat aantal is gebaseerd op het aantal beverburchten die er zijn gesignaleerd.

Bever

De Vereniging Carnisse Grienden heeft ook opnieuw een boekje uitgebracht over de flora en fauna van de Rhoonse- en Carnissegrienden. Ook alleen voor leden. Dus veel redenen om lid te worden van de vereniging, want dan ontdek je nog eens iets! Aanmelden: www.carnissegrienden.nl

Staatsbosbeheer beheert sinds januari 2017 de natuur- en recreatiegebieden van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog