www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Met veerpont ’t Verlaat de Rotte over

26 maart 2018 Dick in Zuid-Holland

pont 't Verlaat

Het voorjaar en daarmee ook het vaarseizoen komt er weer aan. Op de Rotte zal vanaf april tot augustus de Zonnepont 't Verlaat weer heen en weer varen tussen de Bleiswijkse Zoom en de Zevenhuizer Zoom. Een leuke manier om snel naar de overkant te komen tijdens een fietstochtje door recreatiegebied de Rottemeren. Het scheelt algauw een fiks aantal kilometers fietsen als je gebruik maakt van deze manier van oversteken. Bovendien een prachtige gelegenheid de omgeving eens vanaf het water te bekijken. Wie goed kijkt ziet overal meerkoeten, futen en allerlei soorten eenden rondzwemmen. In de lucht allerhande watervogels en wie goed luistert kan de rietvogels horen zingen. De vrijwillige schippers van de pont varen u veilig en snel over. Voor wetenswaardigheden over de omgeving bent u bij hen op het juiste adres.

op de Rotte

 

Veerpont ’t Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. Een oversteek met de pont “’t Verlaat”, is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De vrijwillige schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant “Meerenbos” naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé “de Roerdomp”. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, de kosten zijn € 0,50 cent per oversteek.

Dienstregeling, tijden, data  

De pont vaart dagelijks van zondag 1 april tot en met zondag 3 september tussen 11:00 en 17.30 uur. Bij slecht weer (veel regen, koud) vaart de pont niet. Bij de opstappunten staan borden waarop staat aangegeven of de pont die dag wel of niet vaart. Er is geen vaste dienstregeling. Als u overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar u heen wilt en de schipper zorgt dat u daar met droge voeten komt!

Ervaren vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers varen de pont en zijn zowel schipper als gastheer. Via een dienstrooster werken zij minimaal 4 keer per seizoen. Zij hebben versterking nodig! Actieve senioren, met een klein vaarbewijs, die het leuk vinden om als pontschipper te werken op de Rotte, kunnen contact opnemen met Staatsbosbeheer, via een e-mail aan d.vanstegeren@staatsbosbeheer.nl.

Zonnepont

De pont is een initiatief van het Recreatieschap Rottemeren. Bijzonder aan de pont is dat het een “Zonnepont” is, dat wil zeggen dat de pont elektromotoren heeft en dat de accu’s voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont.  Milieuvriendelijker kan haast niet! Dit jaar heeft de pont een grote opknapbeurt gehad waarbij het schip gezandstraald en opnieuw in de verf gezet is.

Naast het genieten van natuur en groen, en  alle andere activiteiten die je in de Rottemeren kan doen, is een oversteek met de pont een leuke aanrader!

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog