www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Eerste paal van het nieuwe ruiterspoor in het Valckensteynse bos is geslagen

2 juni 2021 Boswachter Daniel van Veen in Zuid-Holland

Op maandag 31 mei is de eerste paal van het nieuwe ruiterspoor officieel geslagen door Wethouder Martijn Heezen van gemeente Albrandswaard, Frans van der Meer, teamleider van Staatsbosbeheer en Rob Littel van de Stichting Ruiter- en Menpaden Albrandswaard. Ook werd symbolisch een lintje geknipt.

Het Valckensteynse bos is een prachtig stukje gevarieerd bos aan de noordrand van de gemeente Albrandswaard. Hier wordt dagelijks genoten van de diversiteit aan bomen, planten, vogels, en als je geluk hebt een ree of twee. Hondenbezitters en wandelaars maken dankbaar gebruik van de rust en stilte die het bos te bieden heeft. Het bos is echt een groen toevluchtsoord ten midden van de drukte en industrie van de waalhaven van Rotterdam.
Maar niet alleen rustzoekers te voet maken graag gebruik van het Valckensteynse bos. Ook zij die het bos te paard de natuur willen verkennen zochten naar de mogelijkheden.

Rob Littel, voorzitter van de Stichting Ruiter- en Menpaden Albrandswaard klopte bij ons aan voor de aanleg van een tweede ruiterspoor in het bos. Tien jaar eerder was Rob al betrokken bij de realisatie van het eerste ruiterspoor. Ook nu wist hij de juiste lijn te bewandelen om verschillende partijen, waaronder ook de gemeente Albrandswaard, Staatsbosbeheer en de stichting samen aan één tafel te krijgen. Al snel kwam hier een uitvoerbaar plan uit. Op maandag 31 mei sloegen ze de eerste paal.  Een feestelijke aangelegenheid, waarbij direct de eerste 4 ruiters van start konden gaan.

De stichting en Staatsbosbeheer hebben dit symbolische moment aangegrepen voor een toekomstbestendige samenwerking. Leden van de stichting voelen zich verantwoordelijk en gaan zelf aan de slag met het slaan van de overige route palen. Ze zijn ook betrokken in het onderhoud van de ruiterroutes. De aanwezigheid van de wethouder geeft aan dat initiatieven als deze toegejuicht worden, en biedt wellicht kansen voor nog meer recreatieroutes in de toekomst.

Het ruiterspoor maakt het mogelijk om vanaf de Zwaardijk via de Slot Valckensteinsedijk richting de andere delen van het bos te rijden. Ik wens alle ruiters een prachtige tijd toe in het Valckensteynse bos.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog