www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Zaag je eigen kerstboom

9 december 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Na Sunneklaas is het weer tijd om voorbereidingen te treffen voor kerst. Hoe leuk is het om met familie op pad te gaan om jullie eigen kerstbomen en kerstgroen te zagen! En na afloop een kop warme chocolademelk te drinken met één van onze boswachters. Dit jaar is het allemaal mogelijk.

lees meer

Ameland aan de slag op de Natuurwerkdag

1 november 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Elke eerste zaterdag van november staat de Natuurwerkdag gepland. Een activiteit die al vele jaren wordt georganiseerd door de Landschappen in de provincies. Natuurlijk haakt Staatsbosbeheer Ameland ook aan. Een prachtig initiatief waar we met elkaar aan de slag gaan om de natuur een stukje mooier te maken. Doe jij 3 november ook mee?

lees meer

Verbeterde ruiterroute

10 augustus 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
het nieuwe hek bij de ruiterroute

Eindelijk is het dan zover een verbeterde en anders lopende ruiterroute nabij Hollum.

lees meer

Aan de slag voor het goede doel

3 juli 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Zes leerlingen van de Burgermeester Walda School zijn dinsdag 3 juli aan de slag gegaan in de natuur voor het goede doel. De afgelopen weken zijn er al allerlei inzamelingsacties gedaan op het eiland voor de Samenloop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding.

lees meer

Fietsdag wederom een succes

29 mei 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
fietsdag Staatsbosbeheer Rijkswaterstaat

De vrijdag na Hemelvaart is op Ameland de dag dat velen de fiets pakken om het eiland op een andere manier te bekijken. Het is de fietsdag van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat, die we alweer voor de 19e keer hebben georganiseerd. Altijd een feest om er mee bezig te zijn en leuk om op de dag zelf de enthousiaste deelnemers te mogen ontmoeten.

lees meer

Fietsdag Ameland, kom fietsen op 11 mei!

1 mei 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Jawel, het is weer zover, kom vrijdag 11 mei fietsen! De fietsdag van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat is ongeveer 20 km lang en gaat langs duin, bos, polder en wad. We zijn de tel kwijt geraakt hoe vaak we dit al organiseren, maar al vele jaren wordt deze gezellige tocht uitgezet. Aan de hand van een fotopuzzelboekje kom je langs informatieve stands van verschillende (natuur)organisaties. Een leuke tocht waar je bij elke stand een praatje kunt maken en je kunt laten informeren.

lees meer

Boekenweek: Wereldnatuur, elke foto beschrijft hoe mooi de natuur is

16 maart 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

De boekenweek heeft dit jaar het thema ‘Natuur’. Voor de boswachters een thema dat na aan hun hart ligt. In verschillende boswachtersblogs hebben boswachters al hun favoriete boeken besproken en alle zijn natuur gerelateerd. Natuurlijk kan het blog van Ameland, dan niet achterblijven en neem ik jullie mee in mijn boekenkast.

lees meer

Bomen vellen voor meer variatie

12 januari 2018 Robert Pater in Ameland

Net zoals de voorgaande jaren gaan wij begin januari van start met de boswerkzaamheden. Hierbij gaan wij ons richten op de Oostenrijkse dennen (Pinus nigra) en draaidennen (Pinus Contorta). Het hout wordt hierna op drie verschillende manieren verwerkt.

lees meer

Jaar in beeld Ameland 2017 weer in huis

22 december 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Het zevende Jaar in beeld Ameland 2017 is nu bij elk huis op Ameland bezorgt. Al sinds 2011 maakt Staatsbosbeheer de Amelanders op deze manier deelgenoot van onze werkzaamheden op het eiland. Het is een groot voorrecht voor ons om een deel van de mooie natuur op Ameland te mogen beheren. Dat gaat natuurlijk niet van zelf. De natuur is het podium voor de eilanders, maar ook voor de vele bezoekers. Dat houdt natuurlijk wel wat in. We moeten de hoge standaard die we ons zelf stellen ook waar blijven maken en liever zelfs ook nog verbeteren.

lees meer

Een zooi Soayschapen in een nieuwe vangkraal

20 november 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

De oplettende wandelaar zal het al zijn opgevallen dat er werkzaamheden zijn uitgevoerd op de Jan Roepeheide in Hollum ten noordwesten van het recreatiepark Koudenburg. Hier is hard gewerkt aan een degelijke vangkraal om de Soayschapen in te kunnen vangen. Met behulp van deze vangkraal kunnen we de dieren goed monitoren op gezondheid en ook selecteren. Het gehele jaar door, gaan we wekelijks meerdere keren langs de schapen om te kijken hoe het met hun gaat, maar één keer per jaar willen we ze echt in de handen hebben.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog