www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Nieuw op Ameland collega Marline Wennink

3 dagen geleden Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Al sinds begin september is ons team op Ameland versterkt met een nieuwe collega, Marline Wennink. Misschien hebben jullie haar al getroffen, omdat ze de eerste paar weken veel om haar heen heeft gekeken om het prachtige eiland goed te leren kennen. Daarnaast heeft ze ook vergelijkend warenonderzoek gedaan op de eilanden Terschelling en Vlieland. Maar nu is de tijd van introductie voorbij en gaat ze zich met veel plezier storten op het beheerwerk op Ameland. En is ze dus veel in het veld te vinden.

lees meer

Wij houden het bos schoon, u ook?

30 augustus 2017 Robert Pater in Ameland
pick ut op

Op Ameland hebben we al meer dan 100 jaar lang bos en daar zijn we erg zuinig op. Zowel eilanders als toeristen recreëren op vele verschillende manieren in de bossen. Maar helaas blijven er na het recreëren regelmatig sporen achter van de bezoekers.

lees meer

Bijzondere vogels op Ameland, door Jannes Boers.

26 juni 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

De maanden april, mei en juni is voor vele vogelsoorten de tijd om hun broedgebieden weer op te zoeken in het hoge Noorden. Bij die zoektocht wil het soms gebeuren dat vogels verdwalen en wij op Ameland bijzondere vogels waarnemen.

lees meer

Einde oefening broedseizoen op kwelder Ameland

18 juni 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Hoe een broedseizoen gaat verlopen is altijd moeilijk te voorspellen. Er zijn vele factoren die het succes bepalen. De hoeveelheid wind, water, voedselaanbod, temperatuur, aanwezigheid van rovers en nog veel meer, hebben invloed op het broedresultaat. Dat blijkt nu ook met het broedseizoen op de Feugelpôlle op Ameland. Hoe mooi het begon, zo beroerd is het afgelopen.

lees meer

Fietsdag: “Heen en weer rondom Ballum”

18 mei 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Kom vrijdag 26 mei fietsen op Ameland. Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat hebben weer een mooie en gezellige fietstocht uitgezet rondom Ballum. We starten tussen 10 en 12 uur in het centrum van Ballum.

lees meer

Voorjaar in de duinen

3 april 2017 Robert Pater in Ameland
Soay lam

Het is aan van alles op te merken dat het voorjaar begonnen is. Zo ook aan onze Soay-schapen die momenteel aan het lammeren zijn. Dit gebeurd volledig zelfstandig en daarom verdienen deze schapen nu alle rust.

lees meer

Strandval op de westkust Ameland

10 maart 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen dagen is er een strook van ongeveer 40 meter van het strand van de westkust van Ameland weggezakt in zee, een zogeheten strandval. Dit gebeurde ten zuidoosten van de Cat Club Ameland naast een strekdam.

lees meer

Een geslaagde eerste op stap met….

9 maart 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen weekend zijn bewoners uit Ballum en Staatsbosbeheer op stap geweest. Dit alles naar aanleiding van ons vorig blogbericht. Zaterdag om 10 uur zijn wij samen met de Ballumers vanaf de parkeerplaats naar het Ballumerbos en BP plas gefietst. Al fietsend en lopend hebben wij over ons werk verteld en uitleg gegeven over ons beheer. Vele vragen kwamen naar voren en er ontstond een leuke, informatieve uitwisseling.

lees meer

Staatsbosbeheer op stap met dorpsgenoten

17 februari 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen maand heeft Staatsbosbeheer bij de vier verschillende jaarvergaderingen van de dorpsbelangen op Ameland een agendapunt ingebracht, op stap met dorpsgenoten! Wij nodigen namelijk de dorpsgenoten uit, om samen met ons de natuur in te gaan. Het doel is ons werk toe te lichten en ideeën uit te wisselen en met elkaar te spreken over de mogelijkheden.

lees meer

Doe mee met de Nationale tuinvogeltelling

27 januari 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen week was het genieten buiten. De vorst leverde prachtige plaatjes op. Helaas is het dit weekend afgelopen met de vorst. Maar gelukkig zijn er nog vele andere manieren om van de natuur te genieten. Een aanrader voor dit weekend is de Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen kan meedoen. Zittend vanuit je luie stoel heerlijk naar buiten kijken en genieten van de vogeltjes die je in je tuin zitten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog