www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Handen uit de mouwen

19 oktober 2016 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Natuurwerkdag op Schouwen-Duiveland

Op zaterdag, 5 november 2016, wordt er in heel Nederland de grootste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd. Vrijwilligers steken dan hun handen uit de mouwen voor een onderhoudsbeurt in het landschap. En iedereen is welkom.

 Vroongronden

In Nederland zijn er maar een paar duinlocaties bekend waar de Heikikker voorkomt, waaronder de Vroongronden. Omdat het een kwetsbare soort is en alleen hier in Zeeland leeft, gaan we de Heikikker op de Natuurwerkdag een handje helpen door berken weg te zagen. Door de takken op een hoop te leggen, maken we meteen een mooi biotoop voor andere soorten als de levendbarende hagedis. Kinderen zijn op deze locatie van harte welkom, ze mogen meehelpen met het zaag- en knipwerk, maar kunnen ook mee met de boswachter.

Kop van Schouwen

In de duinen van Nieuw-Haamstede, aan de Strandweg, zullen we elzen en Amerikaanse vogelkers verwijderen om andere planten een kans te geven en het gebied open te houden. Daarna zullen de koeien het verder weids houden.

Zuiddijk – Schuddebeurs

Langs de Zuiddijk net buiten Schuddebeurs, staan prachtige, karakteristieke knotwilgen. Tijdens de natuurwerkdag zullen we een aantal gaan knotten en de takken op rillen leggen. Een flinke klus, dus vele handen zijn welkom

Wil je ook meehelpen op deze dag? Meld je dan aan op de site van de Natuurwerkdag (www.natuurwerkdag.nl) Wij zorgen voor gereedschap, zorg jij voor kleren die warm zijn en vies mogen worden?

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog