www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Voorjaarsopening Braakman boerderij

27 februari 2017 Boswachter Erik Schram in Aan Zee

Het begint langzaam lente te worden. De vogels fluiten en de eerste voorjaarsbloeiers komen tevoorschijn. Wandelaars, fietsers en ruiters laten zich weer steeds meer buiten in de natuur zien.

Online boekbaar
De Braakman boerderij van Staatsbosbeheer in natuurgebied Braakman Noord gaat in het voorjaar weer open voor bezoekers. Van maart t/m oktober op zondagen van 13-16.30u en in juni, juli en augustus ook op zaterdagen. Er zijn tal van excursies te doen dit jaar van een foodwalk tot eierspeurtocht van reeën excursies tot aan vogelwandelingen. Voor iedereen is er iets leuks te doen. Nieuw dit jaar is dat alle activiteiten en excursies online te boeken zijn via de website van Staatsbosbeheer. Op onze website bij het gebied Zeeuws-Vlaanderen staat een overzicht van de excursies die de komende 2 maanden plaatsvinden. Ook zijn er op verschillende plekken in natuurgebied de Braakman folderbakjes met zogenaamde ‘Buitenladders’ te vinden, waar nog meer excursies en activiteiten op vermeld staan.

Op pad
De Braakman is een natuurgebied van ongeveer 600 hectare. Een schitterend gebied om te wandelen, fietsen en paard te rijden. Vanaf de Braakman boerderij aan de Braakmanweg 5 in Biervliet, zijn er genoeg mogelijkheden. Wandelaars mogen hier zelfs van het pad af en door de natuur struinen. Alle excursies en activiteiten zijn met en door vrijwilligers mogelijk gemaakt. Ruim 30 enthousiaste mensen uit de omgeving zetten zich in voor de natuur. Balie vrijwilligers zorgen dat de boerderij open is en zijn gastheer of vrouw voor bezoekers. Ook educatie en beleving voor kinderen speelt hier een grote rol. De gidsen verzorgen alle excursies in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en de beheer vrijwilligers zorgen voor onderhoud aan de terreinen. Wil je ook vrijwilliger worden bij Staatsbosbeheer in Zeeuws-Vlaanderen? Neem dan contact op met de boswachter via zeelandzuid@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog