www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Zeeuwse kinderen vieren Boomfeestdag

23 maart 2017 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee
Boomfeestdag Dijkwater

Op woensdag 22 maart vierde stichting Nationale Boomfeestdag haar 60e verjaardag. Tijdens de viering werden overal in het land activiteiten georganiseerd met kinderen. In Zeeland natuurlijk ook!

Samen aan de slag

Staatsbosbeheer Zeeland organiseerde in samenwerking met provincie Zeeland, Natuur & Zo en Natuur- en Milieu Educatiecentrum Schouwen-Duiveland en verschillende gemeenten activiteiten in de hele provincie. Op Schouwen-Duiveland, in Zeeuws-Vlaanderen, de Bevelanden en op Walcheren vierden boswachters Boomfeestdag met kinderen uit Zeeland.

Boomfeestdag in Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland hebben kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Klimop uit Dreischor samen met boswachters van Staatsbosbeheer zes wilgen geknot. De basisschool heeft de knotwilgen geadopteerd en ieder jaar zorgen kinderen van de school dat een deel van de wilgen geknot wordt. Dit jaar waren er 16 kinderen die hun handen uit de mouw staken. Met de deskundige begeleiding van boswachters snoeiden ze de bomen weer netjes bij. Natuurlijk kan een bezoek aan het grootste bos van Zeeland ook niet ontbreken op Boomfeestdag. Daarom gaven gidsen van Staatsbosbeheer een rondleiding aan kinderen in Boswachterij Westerschouwen. Het gaat  in totaal om 66 kinderen van de Theo Thijssenschool en Daltonschool Binnen de Veste uit Zierikzee en Ds. Pieter van Dijkeschool uit Bruinisse. De Boomfeestdag wordt georganiseerd in samenwerking met Natuur- en Milieu Educatiecentrum Schouwen-Duiveland.

Boomfeestdag in Zeeuws-Vlaanderen

Bijna 130 leerlingen van basisscholen Laureyn, Regenboog, Op Weg, Kompas en ‘t Geuzennest, kwamen struiken planten en konden genieten van een theatervoorstelling over natuur. Ook de direct omwonenden van het nieuwe stuk natuur in Braakman Zuid waren voor deze ochtend uitgenodigd. De Provincie heeft in Braakman Zuid 33 hectare nieuwe natuur aangelegd, dat grenst aan de provinciale weg N61. Het gebied is in eigendom, beheer en onderhoud bij Staatsbosbeheer. In het gebied zijn groepen struiken aangeplant en enkele bomen tegen de bestaande bossen aan, met daarvoor een strook met lage beplanting. Het resterende deel van de struiken wordt door de kinderen geplant.

Boomfeestdag in Walcheren en de Bevelanden

Op Walcheren zijn kinderen op pad geweest met boswachter Karel en hebben ze gesproken over lente en vogels. Ze timmerden nestkastjes en deden daarna nog allerlei andere activiteiten. In gemeente Veere zijn in de eendenkooi de nieuwe bossen aan de kust en bij Biggekerke bomen gesnoeid en gezaagd. Ook verwijderden kinderen de exoot Amerikaanse vogelkers. In de Noord-Beveland en Veere worden in de maanden februari en maart allerlei activiteiten met bomen en kinderen georganiseerd.

Mijn boomfeestdag

De stichting Nationale Boomfeestdag bestaat 60 jaar. Dit betekent ook 60 jaar aan herinneringen. De Boomfeestdag roept daarom iedereen op om zijn/haar herinnering te delen op Facebook of Twitter onder de hashtag #mijnboomfeestdag. De mooiste/leukste/grappigste herinnering ontvang een Boomfeestdagprijs. Kijk hier voor meer informatie.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog